יולי 13
עוגיות ריבה ופירורים (שלימד אותי המורה למתמטיקה)
המצרכים:
560 ג` קמח (4 כוסות)
4 כפות קמח נוספות
אבקת אפיה
200 חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כוס מיץ תפוזים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
כפית סוכר וניל
2 ביצים
4 כפות קמח נוספות
אבקת אפיה
200 חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כוס מיץ תפוזים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
כפית סוכר וניל
2 ביצים
אופן ההכנה:
1. לעבד את כל המצרכים לבצק (חוץ מ 4 כפות הקמח הנוספות)
2. 3/4 מהבצק לשטח בתבנית משומנת ולמרוח ריבה.
3. ל 1/4 הבצק שנותר להוסיף את 4 כפות הקמח שנותרו ליצור פירורים ולפזר על הריבה.
4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני כ- 160 מעלות, בסביבות 30 דקות, לצנן ולחתוך לריבועים.
יצא מעולה,
בתאבון...