דפים

יום שלישי, 15 בדצמבר 2020

פלפל ממולא

 

פלפל ממולא

המתכון:

מצרכים:

8 פלפלים צבעוניים

למלית:

500 גרם בשר בקר טחון

1/2 1 כוסות אורז לא מבושל

1 בצל גדול מגורר בפומפיה

6 שיני שום גדולות כתושות

1 כפית שטוחה מרק עוף

1 כפית גדושה כמון

1 כפית שטוחה מלח או לפי הטעם

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

קורט בהרט

2 עגבניות מגורדות (או רסק עגבניות מוכן)

צרור פטרוזיליה קטן קצוץ דק

לרוטב:

6 עגבניות גדולות מגורדות (או רסק מוכן)

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף שטוחה מלח או לפי הטעם

מעט פלפל שחור

2-3 כפות שמן זית

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1 כפית סוכר

מים לפי הצורך

שלבי הכנת המתכון:

בקערה גדולה מערבבים היטב את הבשר הטחון יחד עם האורז, הבצל המגורר, העגבניות, הפטרוזיליה הקצוצה, השום והתבלינים.

חותכים לפלפלים את החלק העליון בזהירות בכדי שיישאר שלם ומנקים את התוכן שלהם.

ממלאים כל פלפל בתערובת הבשר והאורז עד הסוף, אך לא דוחסים את התערובת בכדי שיישאר מקום לאורז לתפוח.

מערבבים בקערה את הרסק עגבניות יחד עם מים רותחים עד שנוצרת סמיכות של רוטב ושופכים לסיר. מתבלים בפפריקה,

מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

מניחים בצורה יפה את הפלפלים בסיר ומעל כל פלפל מניחים 2 כפות של הרוטב.

מכסים את הפלפלים עם המכסים שלהם ומביאים לרתיחה. מורידים את האש לאש קטנה

וממשיכים לבשל ככה עוד שעה עד שעה וחצי או עד שהפלפלים רכים והאורז והבשר מבושלים לגמרי.

במהלך הבישול פותחים את המכסים של הפלפלים ומרטיבים בעוד 1-2 כפות של רוטב בכדי שהאורז לא יצא יבש.

יצא מעולה

בתאבון...