באחד הבקרים של החופש, קמתי להשקות את הגינה וחשכו עיניי,
כמעט כל פירות הפיג'ויה בגינתי היו על הקרקע.
שאלתי את בעלי לפשר הדבר והוא השיב,
שהדבר נובע מכך שלא השקנו אותה לאחרונה.
שהדבר נובע מכך שלא השקנו אותה לאחרונה.
הצעתי שנכין ריבה,
אספנו את כל הפרי, בררנו בין הטובים לאלה שנראו מחוררים.
שטפנו, ובשל היות הגויאבה בוסר, נאלצנו להסיר את הקליפה.
כשהיא בשלה היא צהובה בדיוק כמו גויאבה רגילה, רק קטנה.
לאחר הקילוף הכנסנו את הפרי לסיר.
התחלנו בהכנת הריבה, להלן החומרים:
ק"ג פרי על שלושה רבעי ק"ג סוכר,
אבקת סוכר וניל
חצי לימון
תפוח ללא קליפה חתוך דק (בשביל הפקטין - להקרשת הריבה).
לאחר בישול של כשעה וחצי, על אש גבוה ונמוכה לסירוגין,
הריבה נעשתה מוכנה.
שפכנו לצנצנת מעוקרת, ולהלן התוצאה.
הריבה יצאה מדהימה
וליתר דיוק זו כלל לא ריבה זוהי קונפיטורה.
בילדותי קראו לזה דולשצ`ה והיו אוכלים כפית ריבה עם כוס סודה.
אבל לי, לא הספיקה כפית וגם לא כף לכוס סודה,
אני אכלתי ארבע כפות לכוס סודה לפחות...
תהנו...