מלבי מהיר במקרוגל
רכיבים:
2 כוסות מים
2 כוסות חלב
4 כפות גדושות קורנפלור
כף וחצי סוכר
סירופ מלבי
אופן הכנה:
לערבב היטב ולשים במקרו ל- 5 דקות.
לערבב שוב ולהוסיף את הרוטב.
ניתן להוסיף קוקוס וקינמון
בתאבון
מלבי מהיר במקרוגל
רכיבים:
2 כוסות מים
2 כוסות חלב
4 כפות גדושות קורנפלור
כף וחצי סוכר
סירופ מלבי
אופן הכנה:
לערבב היטב ולשים במקרו ל- 5 דקות.
לערבב שוב ולהוסיף את הרוטב.
ניתן להוסיף קוקוס וקינמון
בתאבון
(כוס חד פעמית לשתייה קרה למידת החומרים)
200 גר מרגרינה
3/4 כוס שמן
1 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס מיץ תפוזים
1 אבקת אפיה
1 אבקת סוכר וניל
1 ביצה + חלמון
4 כוסות קמח
חלבון להדבקת האוזניים
לאפות בחום 170 מעלות כ- 20 דקות לא בטורבו
100 גרם "נטורינה" רכה
½ כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
לטרוף ביחד היטב ולהוסיף:
½ 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח+גרידת לימון
לכסות,לתת לנוח 10 דקות במקפיא.
להכין כדורים, לגלגל בצלחת סוכר ולתנור: 180 מעלות אפייה רגילה 12 דקות בלבד!!!
קובה בורגול מטוגנת
מתכון:
מרכיבים לבצק הבורגול:
500 גר' בורגול דק (מושרה במים כשעה ולבסוף לסנן היטב מנוזלים)
1 כוס קמח לבן מנופה
1 כוס סולת
1/4 כוס שמן
1/4 כפית בהרט או ראס אל חנות
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
למלית הקובה:
500 גר' בשר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1/2 כפית בהרט או ראס אל חנות
3/4 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור (או לפי הטעם)
1 כפית מלח (לפי הטעם)
שמן לטיגון
ההכנה:
בתוך מחבת גדולה מטגנים את הבצלים עד הזהבה..
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.
מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן עד צמצום המירבי של הנוזלים במחבת...
מוסיפים את הצנוברים לעוד 4 - 3 דק' טיגון..
מסירים מהאש..(נשאר נוזלים במחבת יש לסנן ולצנן את המלית)
בתוך קערה שמים את הבורגול המושרה, קמח, סולת, ואת שאר המרכיבים
(תבלינים ושמן) לשים את הבצק היטב ומניחים בצד למנוחה של 20 דק'
לוקחים מהבצק כמות של יד מלאה ומהדקים היטב את הבצק לצורת כדור
ובעזרת ידיים רטובות יוצרים גומה.. ממלאים בתוך כמות של מלית בשר שנכנסת כמעט עד הסוף...
מתחילים ליצור צורה של קובה אובלית מאורכת תוך כדי הידוק ועיצוב הקובה.
מטגנים בשמן עמוק עד להשחמה יפה מכל הצדדים.
כעכים מלוחים / בייגלה
המצרכים:
1 קילוגרם קמח
2 חבילות גרם מחמאה/חמאה
1 כוס שמן
2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)
1 כף מלח
1 כוסות מים חמימים
אופן ההכנה:
ללוש לבצק אחיד רך ונעים.
לתת מנוחה חצי שעה במקרר.
לחלק לכדורים קטנים.
לגלגל לרצועות דקות.
לסגור כל רצועה לעיגול.
למרוח בביצה טרופה.
לפזר שומשום/קצח.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-175°.
לאפות כ-15 דקות עד שמזהיב.
מדי שנה עם חלוקת התעודות אני מכינה ברכה לתלמידים.
מצורפות תמונות לתהליך ההכנה
כיתה חד פעמית לא היו ולא יהיו תלמידים אהובים מקסימים כאלה.