דפים

יום שישי, 25 בספטמבר 2020

יום חמישי, 24 בספטמבר 2020

גמר חתימה טובה או חתימה טובה?


לקראת יום הכיפורים יש המאחלים חתימה טובה 
ויש המאחלים גמר חתימה טובה. ההבדל בין האיחולים 
האלה הוא בעיקר הבדל של מסורות: 
אצל יוצאי עדות המזרח מקובלת יותר ברכת "חתימה טובה", 
ואצל רוב יוצאי אשכנז – "גמר חתימה טובה" (ובראשי תיבות גמח"ט) או "גמר טוב".
(מתוך האקדמיה ללשון)
אז איך אתם מברכים?
Bitmoji Image


יום ראשון, 20 בספטמבר 2020

תבית עיראקי

לערב החג
הכנתי לבקשת בני 
תבית 


מצורף מתכון,

מצרכים: 

6-8 נתחים של עוף עם העצם (שוקיים\ירכיים), מיובשים היטב על-ידי נייר סופג

3 כוסות אורז פרסי שעבר חצי בישול:

חצי בישול- לשים מעט שמן בסיר (עדיף עם ציפוי נון סטיק), לחמם, להוסיף את האורז, לערבב, להוסיף 3 כוסות מים ו- 3 כפיות שטוחות של מלח, להביא לרתיחה, לכסות (עדיף עם מגבת), להנמיך לאש קטנה ולבשל 20 דקות.

2 בצלים גדולים קצוצים

כ-1/4 כוס שמן

2 עגבניות גדולות קצוצות

1 קופסת רסק עגבניות (100 גרם)

3 שיני שום כתושות

3 כפות סילאן

2 כפיות פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור טחון

מלח לפי הטעם

1/2 כוס מים

1 כפית בהרט

 אופן הכנה:

בסיר עם ציפוי נון-סטיק, לחמם את השמן, על אש בינונית, להוסיף את הבצל ולטגן עם מעט מלח, עד שהופך לצבע זהוב, כ-15 דקות.

להוציא את הבצל לצלחת, להגביר את האש, לאש גבוהה ובאותו הסיר לטגן את נתחי העוף משני הצדדים עד שהם זהובים. לטגן עם מכסה חצי פתוח כדי שלא ישפריץ השמן.

להוציא את נתחי העוף לצלחת ובעזרת נייר סופג להוציא את העור מהעוף.

בקערה להוסיף את האורז שעבר חצי בישול, הבצל המטוגן, עגבניות, רסק, שום, סילאן, פפריקה, פלפל שחור ואם צריך גם מלח (ובהרט מי שרוצה). לערבב את כל החומרים.

באותו הסיר שבו טיגנו את העוף והבצל, להניח מחצית מתערובת האורז וליישר. על האורז להניח את נתחי העוף שטיגנו ועליהם להוסיף את המחצית תערובת האורז שנותרה. ליישר ולהדק.

להוסיף לסיר חצי כוס מים, לכסות במגבת ולסגור עם מכסה.

להניח את הסיר על אש גבוהה ולהביא לרתיחה. 

להנמיך לאש הכי נמוכה ולבשל 40 דקות.

עכשיו יש לכם שתי אפשרויות:

או להמשיך לבשל על אש הכי נמוכה כ-5 שעות.

או לכבות את האש, לתת לסיר להצטנן, לשים במקרר ולהמשיך לבשל ביום למחרת.

מצורפות תמונות,







יצא מעולה...




מסיק זיתים 2020


עץ הזית בגינתי
היה עמוס לעייפה,
אז דיללנו אותו ומסקתי את זיתיו.
מצורפות תמונות,



המשך יבוא...







יום רביעי, 16 בספטמבר 2020

עוגיות לראש השנה

המרכיבים לעוגיות 

כ-25 עוגיות:
חצי כוס שקדים טחונים/ קשיו מרוסקים
50 גרם חמאה
רבע כוס סוכר (אפשר פחות)
3 כפות דבש
קורט מלח
רבע כוס קמח
קורט ציפורן או רבע כפית קינמון (לא חובה)
ניתן להוסיף שיבולת שועל עבה(להכנה מהירה)

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מחממים את כל המרכיבים בקלחת על להבה בינונית, 
עד שהחמאה נמסה. מערבבים כל הזמן. 
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מניחים תלוליות קטנות מהבלילה על נייר אפייה בעזרת כפית. 
שומרים על רווחים גדולים כי העוגיות מתפשטות באפייה.
אופים 7-8 דקות או עד הזהבה.
מוצאים, מניחים לצינון והתקשות וזוללים.

מצורפות תמונות,



יצא מעולה














יום ראשון, 13 בספטמבר 2020

מתנה לראש השנה

 גם אני מכינה מתנות 

לראש השנה

מצורפות תמונות,

תגית שהכנתי


סלסלה שסרגתי


וזו התוצאה...




מה דעתכם?



מתנות קטנות

 מתנות קטנות 

כמו השיר: "מישהו שלח לי מתנות קטנות...."

מתנות שקבלנו בבית הספר מועד המורים.

מצורפות תמונות,

בתחילת שנה קבלנו...


ולפני החג קבלנו...





יום ראשון, 6 בספטמבר 2020

צ'ופר וברכה לתחילת שנה- תשפ"א

הכנתי צ'ופר קטן לתלמידיי
לתחילת השנה.
מצורפות תמונות,

"עפרון וחלום יכולים לקחת אותך לכל מקום". (ג'ויס א. מאיירס )
                        לכו אחר חלומותיכם, האמינו ביכולותיכם
                                             ותראו כי השמים הם הגבול!                                                                        
בהצלחה,  אריאלה





שנת לימודים פורייה


כך התחלנו את השנה - תשפ"א

בגיל ובשמחה החלה
שנת הלימודים תשפ"א
שתהיי שנת פריחה ואחדות
מצורפות תמונות,