דפים

יום שלישי, 28 ביוני 2022

עגבניות מיובשות

 עגבניות שרי מיובשות
הייבוש מרכז את הטעם המתוק שלהן והופך אותן למעדן
טעים על פרוסת לחם, כתיבול לפסטה, על פוקצ'ה,
כבסיס לממרח עגבניות מיובשות או כמטבל.

 מרכיבים

  • 1 ק"ג עגבניות שרי קטנות, אפשר בכמה צבעים
  • 1 כף מלח, גס או דק
  • 1 כוס שמן זית
  • אפשרות: 1 כף עשבי תיבול קצוצים, כמו תימין, אורגנו או רוזמרין



אופן ההכנה

  • מחממים את התנור ל-100 מעלות, רצוי בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • חוצים את העגבניות ומניחים אותן בתבנית בשכבה אחת, כשצדן החתוך פונה כלפי מעלה. זורים מלח.
  • אופים את העגבניות במשך כ-4 שעות, עד שהן מגיעות לדרגת הייבוש הרצויה. מצננים לטמפרטורת החדר. אם רוצים, מפזרים על העגבניות את עשבי התיבול.
  • מעבירים את העגבניות לצנצנת זכוכית נקייה ומוסיפים שמן זית עד לכיסוי מוחלט. שומרים במקרר ומוציאים ממנו כשעה לפני ההגשה.



יצא מעולה...מומלץ