דפים

יום שני, 8 בנובמבר 2021

סופגניות


bagel wave

 
סופגניות מושלמות
מתכון:
1 קג קמח
2 כפות שמרים
חצי כוס סוכר
מעט מלח
4 ביצים
כוס וחצי מים
חצי כוס שמן
כמה טיפות של תמצית וניל
2 כפות ערק/ ברנדי/ וודקה
הכנה:
לשים בקערת המיקסר את היבשים (חוץ מהמלח)
לערבב ולהוסיף את הרטובים (את המים לשפוך בהדרגה)
להוסיף מעט מלח
לראות שהבצק התאחד ולתת לו לישה של כ-10 דקות
להתפיח התפחה ראשונה (כשעה)
לרדד כל פעם חלק מהבצק (גובה של 1 ס"מ) ולקרוץ עיגולים,
להעביר כל עיגול לריבוע נפרד של נייר אפייה ולתת עוד התפחה כשעה (לכסות במגבת) ולהתחיל לטגן בשמן עם חתיכת גזר
להניח את הבצק כלפי מטה ואחרי כדקה להפוך ולהוציא את הנייר
חשוב שהשמן לא יהיה חם מידי אלה בינוני כי אז זה לא יצא טוב!!
 למי שיש מד טמפרטורה אז שיהיה כ160 מעלות
-לשמן אני מוסיפה חתיכת גזר
-לא לוותר על ערק בבצק
-לא לגלגל עיגולים אלה לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים!
אסור לגעת בבצק אחרי שהעברנו אותו לנייר אפייה בכלל כי זה יהרוס את ההתפחה נוגעים רק בנייר אפייה.