דפים

יום שבת, 30 במאי 2020

ורניקיס, אוכל רומני -כיסונים

דודה שלנו, טוני (אחותו של אבי)
הייתה מזמינה אותנו
באירועים מיוחדים לאכול את תבשיליה המעולים.
מצורף המתכון לורניקיס המעולים שלה.

ורניקיס
הורניקיס, מורכב משני חלקים הפירה והבצק.
א. הכנת הפירה: 
8 תפוחי אדמה
6 בצלים
 (חלק לפירה וחלק מעל הורניקיס)



אופן הכנה: 
מכינים פירה 

מוסיפים בצל מטוגן 

פלפל לבן

ומלח

ב. הכנת הבצק:

בקערה מערבבים 2 ביצים, 6 כפות שמן, חצי כף מלח,

מוסיפים 2 כוסות מים רותחים

ל-6 כוסות קמח, מערבבים היטב.

נותנים לבצק מנוחה של חצי שעה.



פותחים את הבצק,
קורצים עיגולים ממלאים בפירה וסוגרים,

ניתן להיעזר במזלג.

מבשלים בסיר עם מים חמים וכף שמן.





יצא מעולה,
בתאבון