2 חבילות גבינה לבנה 9% או 5% (סה"כ 500 גרם)
אופן הכנה:
שכבת הביסקוויטים:
לשים שכבת ביסקוויטיים ולשפוך מעל חמאה ממוסת.
לשים טמפרטורת התנור ל-140 מעלות
בלילת העוגה:
• לשים בקערה גדולה את הגבינה הלבנה, גבינת שמנת, שמנת חמוצה וסוכר.
בעזרת מטרפה ידנית לערבב היטב את הסוכר עם הגבינות עד שגרגירי הסוכר נמסים.
• להוסיף תמצית וניל, ביצים וקורנפלור ולערבב היטב לתערובת אחידה.
• לדפוק את קערת הבלילה כמה פעמים על משטח העבודה כדי להוציא את בועות האויר.
• לשפוך את הבלילה מעל שכבת הביסקוויטים וליישר. לדפוק את התבנית בעדינות עוד כמה פעמים להוצאת בועות האוויר. להכניס לאפייה של 45-55 דקות או עד שדפנות העוגה יציבות לגמרי והאמצע עדיין רוטט ונראה כאילו לא אפוי עד הסוף. שימו לב, העוגה לא אמורה להשחים מלמעלה, היא צריכה להיות לבנה-צהבהבה.
ציפוי:
• לקראת סיום האפייה, לערבב בקערה בעזרת מטרפה ידנית,
את השמנת החמוצה והאבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
• בסיום האפייה להוציא את העוגה מהתנור, לשפוך מעליה בעדינות את תערובת השמנת החמוצה,
ליישר ולהחזיר לתנור לאפייה של 5 דקות.
• להוציא מהתנור ולתת לעוגה להצטנן לגמרי.
אחרי שהתקררה להכניס למקרר לפחות ל-6 שעות לפני הגשה.