דפים

יום שני, 13 ביולי 2020

חתולים- אומנית החתולים - לורל בורק


לורל בורק נולדה בשנת 1941 בפרננדו ואלי קליפורניה.
כבת למשפחה ענייה העריכה לורל כל חומר ששימש
כהגנה וככיסוי נגד הקור. לכן כשגדלה יצרה עיצובים מעניינים
בחומרים שונים, מיחזרה חפצים, ציירה, פיסלה ויצרה באמייל.
פגישה מקרית עם איש עסקים סיני שזיהה את כשרונה ולקח
כמה מעבודותיה לסין שם נמכרו במהירות,
הביאו לפתיחת מפעל 
ליצור עבודותיה.
את אהבתה לחתולים רואים בעבודותיה.
לורל נפטרה ב2007 ממחלה קשה ואת מפעל חייה מנהלים
ילדיה ונכדיה, וביתה ארין ברוק ממשיכה את העיצובים בהשראתה.

ודפים לצביעה,





הכנת מיני אלבום

הכנת אלבום שפחתי
מצורפות תמונות, 









מצורף סרטון הסבר,

יום ראשון, 12 ביולי 2020

ינואר 2018
עיצוב שולחן לבר מצווה 
מצורפות תמונות,











אוגוסט 2011
עבודת פסיפס
שעשיתי לפני מספר שנים 
מצורפות תמונות,










יום שבת, 11 ביולי 2020

פסטיבל "ימי ענף הזית"

29.10.12


פסטיבל ימי ענף הזית
מדי שנה עם תחילת נובמבר מתחילה תקופת מסיק הזיתים.
את המסיק שלי התחלתי כבר בסוכות.
החומרים הדרושים לכבישת הזיתים: 
זיתים ירוקים, פלפל ירוק חריף (בזהירות), שום,
לימון, שמן זית, מים, מלח. 
להלן מצורפות תמונות:
חרצנו את הזיתים
משרים במים רגילים כשבועיים, כל יומיים מחליפים מים.

אופן ההכנה:
מכינים תמיסת מי-מלח (ממיסים מלח עם מים רותחים 
ושופכים לתוך קערה שבה מים רגילים.
יש לבצע את "מבחן הביצה" כדי לבדוק אם 
התמיסה מוכנה. כאשר ביצה רגילה, לא קשה,
צפה במים, ז"א לא נוגעת בקרקעית הקערה, 
כמות המלח מספיקה).
ניתן גם להוסיף כף מלח על כל כוס מים.
מכניסים לתוך צנצנת מעוקרת שכבת זיתים (2-3 ס"מ).
(אני בחרתי להכניס לבקבוקי מים)
מעל לזיתים שמים פלפל ירוק אחד חתוך, 3-4 שיני שום (לא חובה לקלף), חצי לימון חתוך
לפלחים (עם הקליפה).
חוזרים על הפעולה עד למילוי הצנצנת 
(שכבת זיתים, פלפל, שום ולימון וכן הלאה).

ניתן להוסיף: 2 כפות גרגרי חרדל, 1 עלה דפנה
כאשר הצנצנת מלאה, 
יוצקים תמיסת מי המלח, עד שהזיתים מכוסים.
יוצקים מעט שמן זית מלמעלה (משמש לאטימה בפני חמצון). 
השמן צריך לגעת במכסה.
סוגרים את הצנצנת ומאחסנים במקום אפל וקריר (לא במקרר).

אפשר להתחיל לאכול מהזיתים המחורצים אחרי כחודש וחצי, 
ומהזיתים השלמים לאחר כ-3 חודשים.

כך זה נראה...
בתאבון...

הכנת כריכה למחברת/ ספר/ אלבום

25.11.11
עיצוב כריכה למחברת,
אני מצרפת רעיון להכנת אלבום תמונות מקורי.
לוקחים ספר שהיה בדרכו לאשפה וכך מעצבים אותו.
בהמשך מעצבים גם את תוכו ולא רק את כריכתו.

ומהצד השני...

מסיק זיתים

9.12.11
השנה בפעם הראשונה אחרי שש שנים (אולי אפילו יותר),
עץ הזית הפצפון בגינה, נתן פרי.

בעלי התנדב למסוק את הזיתים מהעץ.
כך זה נראה...
חרצתי את הזיתים
שמתי אותם במי מלח.
ומידי יום החלפתי את המים.
לאחר 10 ימים הכנסתי את הזיתים לצנצנות לכבישה.
השבוע פתחתי את הצנצנות.
טעמתי...
יצא מדהים....

עוגיות מכונה מרוקאיות

נובמבר 2012
האמת... 
לא ברור לי למה קוראים לעוגיות האלה עוגיות מרוקאיות,
 אמא שלי הרומניה הייתה מכינה אותם בקביעות...
להלן החומרים:
 כוס סוכר
6 כוסות קמח
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
200 גרם חמאה
1 כוס שמן
1 כוס תפוזים
1 כוס קוקוס
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים יחד לבצק רך ונעים
אך לא דביק (להוסיף קמח לפי מידת הדביקות).
להכניס חתיכות בצק גדולות למכונת הבשר הידנית
(יש להתקין את החלק המתאים לעוגיות)
לחתוך את הבצק היוצא באורך 8 ס"מ בערך לעוגייה.
לאפות בחום של 180 מעלות עד שמתקבל צבע זהוב קל.



ועוד נחש אנקונדה אחד מהבצק שנשאר בתוך מכונת הבשר.
בתאבון....