היום החלטתי לאפות לחמניות, סתם מתוך שעמום
להלן המתכון:
הערה חשובה: רצוי להמעיט בפתיחת התנור בזמן האפייה.
החומרים ל-20 לחמניות:
- 2 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן
- 50 גר' מרגרינה (או חמאה)
- 2 כוסות קמח מצה
- 6 ביצים
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר. מוסיפים מלח, שמן ומרגרינה ומביאים לרתיחה שנייה.
- מוסיפים קמח ובוחשים עד שמתקבל גוש בצק הניתק מהדפנות. מסירים מהאש, מצננים ובוחשים מדי פעם.
- מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי בחישה, עד קבלת עיסה חלקה. משהים 30 דקות.
- בידיים רטובות יוצרים לחמניות קטנות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים שווים.
- אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מכבים ומשהים את הלחמניות בתנור כ-10 דקות.
כך זה נראה לפני האפייה,
לפני האפייה,
טעים משהו...
בתאבון...