דפים

יום שלישי, 10 במאי 2022

גאוות יחידה - ניצחון בית ספר דוד ילין בתחרות הסייבר הארצית

 


מתי בפעם האחרונה עשיתם משהו בפעם הראשונה
וניצחתם בתחרות הסייבר הארצית? 

בחודש פברואר השנה, התגייסו צוות המורים והתלמידים בביה"ס דוד ילין בחיפה,
להשתתפות בתחרות הסייבר הארצית בתכנות. 

התחרות היוותה עבורנו הזדמנות לפיתוח מיומנויות לפתרון בעיות
וקבלת החלטות בתחומי דעת שונים. 

במהלך החודשיים האחרונים, כל כיתות ג'-ו' השתתפו בכל שלבי התחרות,
והתנסו בכל השלבים בסביבה הדיגיטאלית, עד להודעה המשמחת על העלייה לגמר. 

היום התקיים הגמר שבו לקחו חלק נבחרת הנציגים, נבחרת תומכת וכל ילדי דוד ילין. 

בשלב הראשון, השתתפו 1,155 בתי ספר, ומתוכם 122 העפילו לגמר.

 בשלב השני והסופי, בית הספר שלנו זכה במקום הראשון!!!🥇🥇🥇🥇🥇

התרגשות רבה נשמעה במסדרונות בית הספר. 

התחרות התנהלה 

בהובלתה של אילנית מועלם אביב, מנהלת בית הספר "דוד ילין",
בשיתוף נויה גלאם רכזת תקשוב, וסילבנה יונחלסון רכזת מתמטיקה.

עבודת צוות, שיתוף פעולה ו"גאוות יחידה" הובילו אותנו לניצחון המכובד.


יום שלישי, 3 במאי 2022

יום עצמאות 74 שמח

ההכנות ליום העצמאות...

 לקראת יום העצמאות קישטתי את כיתתי כך,


וברקיע תרגלו המטוסים




יצירה שהכנתי עם הילדים הכיתה,




ובהשראת יום העצמאות סרגתי סלסלה לתינוק רך שנולד

שרשרת קסם והתחלה עם 5 חצאי עמודים.





והאמת הכנתי את הסלסלה לשידת התינוק (גבע שמו).














יום שישי, 22 באפריל 2022

חרוזים ומחזיקי מפתחות

פעילות לימי החופשה

חרוזי גיהוץ

מעצבים מגהצים ויוצרים תכשיטים.





 

פוקצ'ה


 פוקצ'ה

המצרכים (6 מנות):
1 ק"ג קמח לבן ללחם
11 גרם שמרים יבשים (כף גדושה)
22 גרם מלח ים דק (כף ועוד טיפה)
45 גרם סוכר (4 כפות)
2 כפות שמן זית
680 גרם מים (3 כוסות פחות 3 כפות)


מעל הפוקצ'ה:
שמן זית בנדיבות
רוזמרין
מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לטמפרטורה מקסימלית (כ-250 מעלות).
מנפים את הקמח לקערה עמוקה ומוסיפים את השמרים, המלח והסוכר. מערבבים היטב, מוסיפים את שמן הזית ואת כל המים בבת אחת ומערבבים בשתי הידיים במשך 7 דקות.
מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה, ומניחים ל-45 דקות.
מפילים את הבצק באגרופים עד שכל הנפח יורד, מכסים, ומניחים לתפוח עוד 30 דקות.
מכדררים 6 כדורים ומניחים על משטח מקומח. מגלגלים אותם פעם אחת.
מניחים לכדורים לתפוח 20 דקות. פותחים את הכדורים בין שתי כפות הידיים, מורחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור (רצוי על אבן אפייה, סביר שתצטרכו 3 סבבי אפייה). אופים כמה דקות עד שמזהיב.
כשמוציאים מהתנור מזלפים עוד שמן זית ומפזרים מלח ים ורוזמרין טרי קצוץ. מחזירים את הפוקצ'ה לתנור ל-2 דקות. מוציאים ואוכלים.


יצא מעולה



סריגת ינשופים

 

סריגת ינשופים









סריגת סלסלה



סריגת לב

 

יום שני, 18 באפריל 2022

קרמיקה

קרמיקה

 בשנת השבתון האחרונה הייתי בקורס קרמיקה

מצורפות תמונות של הכלים שהכנתי.










ראקו