דפים

יום חמישי, 8 באוקטובר 2020

כרטיס ברכה שהוא קישוט לסוכה


לקראת ראש השנה הכנתי אגרת ברכה,
שיכולה להוות גם קישוט לסוכה.
כך האגרת נראית כשהיא סגורה.
וכך כשהיא פתוחה.
נו מה דעתכם? למי שמעוניין להכין, צרפתי קישורית.
בהצלחה,
שלב ראשון ושני
ועכשיו מדביקים את כל החלקים.
וכך זה נראה לאחר ההדבקה בשני הצדדים.

מתנה לתחילת שנה - ברכה על רימון

רימון
תחילת השנה בפתח,
מדי שנה בשנה אני מכינה למורות, של הילדים שלי,
חמסה עם ברכה.
חשבתי לגוון השנה, מצאתי וקניתי תבנית רימונים מעץ,
והחלטתי את הברכה לכתוב עליהם.
להלן מצורפים שלבי העבודה.
צבעתי את הרימון בצבע אדום, קצת נועז אה...
חשבתי לעצמי איזה צבע יתאים לאדום נועז,
כתום? ורוד? סגול? לבסוף החלטתי - כחול.
זה מזכיר קצת את דגל אנגליה לא...
ציירתי את הורדים שלי
הוספתי עלים
מסביב לורדים ציירתי קו מתאר עם נצנצים


הדבקתי את הברכה,
כך נראה התוצר הסופי.

יום רביעי, 7 באוקטובר 2020

ריבת חבושים

ריבת חבושים:

מרכיבים
3 חבושים גדולים, שטופים
חתוכים לריבועים.
כף 
מיץ לימון 
כוס סוכר
כפית קינמון

אופן ההכנה
מניחים את החבושים חתוכים לריבועים בסיר
ומכניסים את כל המרכיבים. 
מבשלים חצי שעה על להבה נמוכה. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את קליפת הלימון המגורדת, מיץ הלימון והלימון הקצוץ, מערבבים וממשיכים לבשל כשעה וחצי. מערבבים מדי פעם.
כדי לבדוק אם הריבה מוכנה, יוצקים כף ממנה על צלחת קרה,
מחכים כמה שניות ומעבירים אצבע במרכזה.
אם הפס שנוצר בריבה נסגר במהירות, הריבה זקוקה לבישול נוסף.
אם הפס שומר על צורתו לשנייה בערך לפני שהוא נסגר – הריבה מוכנה.
 מכבים את האש ומצננים.
מעבירים את הקונפיטורה לצנצנת מעוקרת ויבשה.
מצורפות תמונות,



יצא מעולה,
נגמר ביום...




יום שני, 5 באוקטובר 2020

סריגת ארנק

 

התחלתי בסריגת 25 עיניים.

בשורה השלישית והשישית הוספתי בשני הצדדים 2 עיניים.

לקראת סיום הארנק סגרתי את העיניים שהוספתי.

ומאחור

יום שישי, 2 באוקטובר 2020

הכנת חלה מתוקה

מתוך הבלוג הישן שלי בתפוז, מאי 2013

קראתי על הכנת 
חלה בצורת מפתח שהוא המפתח לפרנסה. 
כך נכתב: השבת-שבת פרשת תזריע-מצורע, 
השבת שבה מברכים את חודש אייר.

בשבת זו יש סגולה מיוחדת לבקש על הפרנסה בעת הפרשת חלה, 
וכן נהגו בשבת זו לאפות חלה בצורת מפתח או לטמון בחלה מפתח.

בזמן שבני ישראל נדדו במדבר הם ניזונו מן המן שירד משמיים, 
משנכנסו לארץ ישראל פסק המן ובני ישראל נאלצו לדאוג לפרנסתם בעצמם,

נהוג לומר ששלושה מפתחות שומר הקב"ה בעצמו 
ואינו נותן לשליח ואחד מהם הוא "מפתח של פרנסה" 
מכאן נוצר המנהג להכין את חלת המפתח כדי לפתוח את הפרנסה.

אז הכנתי גם אני, בפעם ראשונה בחיי אפיתי חלה.(2013)
(מאז אפיתי המון חלות ולחמניות)

להלן המתכון לחלה מתוקה:

החומרים לבצק  של 2 חלות:

 1 ק"ג קמח לבן

1 כף מלח

1/4 כוס סוכר

2 כפות שמרים יבשים

2 ביצים גדולות

1/3 כוס שמן

1/4 כוס דבש

1.5 (360 מ"ל) כוסות מים פושרים

לזיגוג:

4 כפות דבש מהולות ב-2 כפות מים רותחים

אופן ההכנה:

1. לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב עד להטמעה. מוסיפים את הסוכר, הביצים, השמן והדבש ולשים בעזרת וו הלישה.

2. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק. (אם כבר נוצר בצק לא ממשיכים להוסיף את יתרת המים או לחילופין - אם התערובת לא מתגבשת לבצק מוסיפים עוד מעט מים ובהדרגה).

3. לשים במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק. משמנים את הקערה במעט שמן, מגלגלים את הבצק בתוך הקערה על מנת שיצופה כולו בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה למשך כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. משמנים תבנית קפיץ מתחילים לעצב את החלה ממתינים שוב להתפחה ואופים בחום 180 מעלות עד להשחמה.

 כמוציאים יש למרוח על החלה ( 4 כפות דבש מהולות ב-2 כפות מים רותחים).

מצורפות תמונות,








בתאבון...

ולמי שאוהב מלוח
הכנתי לחמניות שום שמיר,




Bitmoji Image

יום חמישי, 1 באוקטובר 2020