דפים

יום שלישי, 3 במאי 2022

יום עצמאות 74 שמח

ההכנות ליום העצמאות...

 לקראת יום העצמאות קישטתי את כיתתי כך,


וברקיע תרגלו המטוסים




יצירה שהכנתי עם הילדים הכיתה,




ובהשראת יום העצמאות סרגתי סלסלה לתינוק רך שנולד

שרשרת קסם והתחלה עם 5 חצאי עמודים.





והאמת הכנתי את הסלסלה לשידת התינוק (גבע שמו).














יום שישי, 22 באפריל 2022

חרוזים ומחזיקי מפתחות

פעילות לימי החופשה

חרוזי גיהוץ

מעצבים מגהצים ויוצרים תכשיטים.





 

פוקצ'ה


 פוקצ'ה

המצרכים (6 מנות):
1 ק"ג קמח לבן ללחם
11 גרם שמרים יבשים (כף גדושה)
22 גרם מלח ים דק (כף ועוד טיפה)
45 גרם סוכר (4 כפות)
2 כפות שמן זית
680 גרם מים (3 כוסות פחות 3 כפות)


מעל הפוקצ'ה:
שמן זית בנדיבות
רוזמרין
מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לטמפרטורה מקסימלית (כ-250 מעלות).
מנפים את הקמח לקערה עמוקה ומוסיפים את השמרים, המלח והסוכר. מערבבים היטב, מוסיפים את שמן הזית ואת כל המים בבת אחת ומערבבים בשתי הידיים במשך 7 דקות.
מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה, ומניחים ל-45 דקות.
מפילים את הבצק באגרופים עד שכל הנפח יורד, מכסים, ומניחים לתפוח עוד 30 דקות.
מכדררים 6 כדורים ומניחים על משטח מקומח. מגלגלים אותם פעם אחת.
מניחים לכדורים לתפוח 20 דקות. פותחים את הכדורים בין שתי כפות הידיים, מורחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור (רצוי על אבן אפייה, סביר שתצטרכו 3 סבבי אפייה). אופים כמה דקות עד שמזהיב.
כשמוציאים מהתנור מזלפים עוד שמן זית ומפזרים מלח ים ורוזמרין טרי קצוץ. מחזירים את הפוקצ'ה לתנור ל-2 דקות. מוציאים ואוכלים.


יצא מעולה



סריגת ינשופים

 

סריגת ינשופים









סריגת סלסלה



סריגת לב

 

יום שני, 18 באפריל 2022

קרמיקה

קרמיקה

 בשנת השבתון האחרונה הייתי בקורס קרמיקה

מצורפות תמונות של הכלים שהכנתי.










ראקו

















יום שישי, 15 באפריל 2022

דג מרוקאי- חריימה

 

דג מרוקאי


המצרכים (ל-4 מנות):

1 ק"ג דג ים לבן (פילה אמנון, לוקוס, מוסר, בר ים, בורי)

10 פלפלים אדומים

2 תפוחי אדמה קלופים פרוסים לפרוסות דקות (לא חובה)

1 גזר חתוך גס (לא חובה)

2 ראשי שום חצויים

2 פלפלים ירוקים חריפים (רצוי לא לחתוך אחרת זה יוצא  חריף מאד)

1 עגבנייה בשלה גדולה

1-2 כפות  פפריקה מתוקה

מעט כמון

כף אבקת מרק

מעט ראס אל חנות (תערובת תבלינים מהמטבח המרוקאי) - רשות

1 זר כוסברה

1/2 כוס שמן קנולה

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מרפדים תחתית של סיר רחב בפרוסות תפוחי אדמה, מניחים עליהן את הדגים ומסביב את שאר הירקות. מערבבים בקערה את כל התבלינים עם חצי כוס שמן קנולה ויוצקים לתוך המחבת מעל הדגים והירקות. קוצצים את הכוסברה ומפזרים מלמעלה. מוסיפים כוס מים עד לגובה פני הדג ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים מלח ופלפל,  מערבבים ומגישים.


יום חמישי, 31 במרץ 2022

חידות - חידה ליום

 


חידה ביום

לאחר שקראתי את הספר של לני רביץ "אופטימיות נצחית"

החלטתי לאמץ כמה דברים, אחד מהם להכניס הומור לחיים.

למה אפיקומן לא מחפש את עצמו?
כי הוא מצה.

נקניקייה וסטייק רבים מי יותר עשיר.
פתאום נכנס בשר טחון.

מה הקשר בין כרוב לכרובית?
הם כרובי משפחה.

אמא אני מטעין את החלב.
למה? כי יש לו רק 3 אחוז.

יום שלישי, 29 במרץ 2022

עוגיות שוקולד צ'יפס חומות

 


עוגיות השוקולד צ'יפס - חומיות

20 עוגיות
מצרכים:
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם סוכר לבן חצי כוס
  • 80 גרם סוכר חום כהה שליש כוס
  • 1 ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • 35 גרם אבקת קקאו רבע כוס
  • 140 גרם קמח לבן כוס
  • כפית אבקת אפיה
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ אפשר גם שוקולד חלב או שילוב

הוראות הכנה:

  • ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר לבן, סוכר חום ביצה ווניל ומערבבים.
  • מוסיפים קקאו ומערבבים טוב טוב שלא יהיו גושים.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת.
  • מוסיפים את השוקולד ומערבבים מעט.
 

בעזרת כף קפיצית (או עם כף רגילה) יוצרים כדורים ומניחים בתבנית במרווחים אחד מהשני.

אם רוצים מפזרים מעט פתיתי שוקולד מעל העוגיות כדי שיראו אותם על העוגיות לאחר האפייה.


אופים בתנור שחומם ל 160 מעלות למשך 8-10 דקות עד שהעוגיות שטוחות ומעט סדוקות. מצננים מעט לפני ההגשה.



יצא מעולה