דפים

יום חמישי, 18 ביוני 2020

פיסת פאזל בדרך לחופה


אחותי התקשרה אלי אתמול ואמרה לי
שהיא צריכה עזרה במשימה חשובה.
חברה כתבה לה:
"בכוונתנו להכין חופה מיוחדת לבת חברים
ומבקשים מכם להיות שותפים ליצירה.
אנא צרו בריבוע שקיבלתם יצירה לפי רצונכם.
אפשר לרקום, לצייר, להדפיס וכו`...
הריבוע שקיבלתם ישתלב בתוך חופה במבנה ריבועי..."
אחותי באה אלי עם רעיון ויחד התחלנו במלאכה.
להלן השלבים:
זוהי פיסת הבד שקיבלה אחותי
הנחת בדי הרקע
 על הבד הכחול, הוספת אבני הכותל
 תכנון העיר העתיקה
הנחת כל החלקים זה לצד זה
הוספת כתובית מתאימה
זהו נותר כעת רק לתפור את כל החלקים זה לזה,
אחותי תפרה והנה התוצאה
לשיפוטכם. 


ראש השנה

צרפתי קישור לפנטרסט
ובו דפים מקסימים להכנת
יצירות לראש השנה,
קישור לאתר
תגיות לראש השנה,
קישור לתגיות לראש השנה
תגיות מותאמות לפאנץ 'תגית להדפסה עצמית / בלוג חתכתי לבד / פרינטבלס חינמיים להדפסה עצמית
ועוד כרטיסים לברכות,
מדבקות עם עיצובי דבורת דבורים הניתנים להדפסה בחינם עבור מתכנן שמח ומתאר חיים קארן מתוצרת Cutedaisy

רעיונות נוספים (הכנת קופסה לצנצנת דבש)

הכנת שובך יונים

פעילות נחמדה לימות הקיץ
הכנת שובך יונים
מצורפות תמונות,




מה דעתכם?
פעילות נחמדה, נכון?

יום רביעי, 17 ביוני 2020

מתנות למורים - סוף שנה

מתנות למורים
 מדי שנה אני שולחת מתנות למורים של הילדים שלי,
מצורפות תמונות,











יום עוגת השטרודל הבינלאומי

הכנת שטרודל מהיר ביותר

המתכון:
בצק פילו
חמאה מומסת להברשת הבצק
3 תפוחים
אגוזים קצוצים
סוכר חום
קינמון
אבקת סוכר
מצורפות תמונות,











יצא קריספי - מעולה

עוד על מחזור - ברבור וסלסלה

הכנת ברבור / סלסלה מנייר עיתון

לפני כ-20 שנים הגיעה לביתם של חמי וחמותי פיליפינית.
בזמנה החופשי ראיתי אותה יושבת גוזרת דפים שאספה בדואר,
לגודל כרטיס אשראי
ומקפלת אותם בצורה קלה ופשוטה.
לאחר שראיתי את התוצאה,
בקשתי לעזור לה להכין את הברבור הבא.
כך למדתי להכין בעצמי.
הכנתי ברבורים רבים וסלסלות בצבעים ובגוונים שונים.
 מצורף קישור לאתר יוטיוב המלמד את הטכניקה:
קישור

"לאן הולכות הדאגות בלילה" - המלצה על ספר



 שמעתי סיפור מקסים...

מתוך הספר: "לאן הולכות הדאגות בלילה".
בספר מסופר על אַבָּא שֶׁל אִילִי תָּמִיד אָמַר: "אַל תִּדְאַג, יֶלֶד."
אִמָּא שֶׁל אִילִי תָּמִיד אָמְרָה: "לֹא נִתֵּן לְשׁוּם דָּבָר לִפְגֹּעַ בְּךָ."
אֲבָל לִפְעָמִים בַּלֵּילוֹת אִילִי חָשַׁב מַחְשָׁבוֹת מַדְאִיגוֹת
עַל הָעֲנָנִים וְעַל הַגֶּשֶׁם וְעַל הַצִּפּוֹרִים הַגְּדוֹלוֹת בַּשָּׁמַיִם.
עַד שֶׁיּוֹם אֶחָד סָבְתָא נָתְנָה לוֹ מַתָּנָה קְסוּמָה וּמְיֻחֶדֶת בְּמִינָהּ:
בֻּבּוֹת קְטַנּוֹת - בֻּבּוֹת דְּאָגָה - שֶׁאֶפְשָׁר לְסַפֵּר לָהֶן הַכֹּל לִפְנֵי שֶׁהוֹלְכִים לִישֹׁן.
את הספר כתב: אַנְתוֹנִי בְּרָאוּן, סוֹפֵר וּמְאַיֵּר בְּרִיטִי,
הוּא מִגְּדוֹלֵי הַיּוֹצְרִים שֶׁל סִפְרֵי יְלָדִים בְּיָמֵינוּ.
סְפָרָיו, וּבָהֶם מִשְׂחַק הַצּוּרוֹת, בִּילִי הָאַלּוּף וּבִּילִי וְגוֹרְדִי,
הָיוּ לִקְלָסִיקָה בָּעוֹלָם כֻּלּוֹ.

בנוסף קבלתי בובה דאגה, מי שמעוניינת להכין אחת, להלן
 מצורף קישור:
ומי שמעוניינת לרכוש תוכל לעשות זאת בחנות בובימה.
מצורף סרטון על הבובות והספר,
להלן קישורית:
הרעיון היה מקורי ויפה, נהניתי מאד.
אני ממליצה לכל אחד אשר מרגיש שהוא קורס מעומס המטלות,
הדאגה מדירה שינה מעיניו, לקחת דקה מנוחה ולקרוא את הספר.
לי יש תחליף לא פחות טוב, 
לכתוב יומן, יומן אישי כמובן.

יום שלישי, 16 ביוני 2020

פלצ'ינטה רומנית - מאפה גבניות

פלצ'ינטה רומנית - מאפה גבניות
כשהייתי קטנה בכל יום שישי אחר הצהריים אבא שלי היה לוקח אותי לבקר את אחותו, דודה שלי "טוני".
היא הייתה מכינה לנו כל מיני תבשילים ומאפים רומניים.
לימים בקשתי ממנה את המתכונים 
והיא בקביעות ענתה תבואי לדודה "טוני" והיא תכין לך.
בקיצור - לא יצאתי עם מתכונים.
לאחר מותה ועם השנים אני מנסה לשחזר חלק מהמתכונים מהזיכרון.
לפני זמן מה שאלתי את אחיי, 
אם הם זוכרים את המאפה הטעים שהכינה "דודה טוני".
אחותי השיבה לי:"כן, גביניות"
אמרתי לה שזה לא ממש גבניות זה משהו דומה
בטעם אבל נראה אחרת.
ואז בהפתעה גמורה פלט אחי, שהוא גדול מאיתנו,
פלצ`ינטה.
פלצ`ינטה????
מה זה?
שאלתי,
והוא השיב: "כך קראו למאפה"
חזרתי לביתי, בדקתי באינטרנט
וגיליתי שזה פירוש למילה "ממולא" ברומנית.
חשבתי בליבי: "יופי, אבל יש ממולאים מלוחים וגם מתוקים,
איך אמצא את המאפה של דודתי?"
ביום שישי האחרון החלטתי לנסות,
מצאתי באתרים מספר מתכונים
צרפתי אותם כראות עיניי, והתחלתי באפייה...
לאחר אפיית המאפים הראשונים 
התאכזבתי כשטעמתי את המאפה הראשון,
הוא היה חלול והגבינה עמדה בתוכו יתומה.
חשבתי בליבי:
"זה לא זה - טעיתי לחלוטין."
לא היה לזה מרקם של "לחם" כמו שזכרתי
אבל... 
בתבנית האחרונה חיכתה לי הפתעה
 הבצק היה עבה, כי כמעט נגמר לי המילוי
ובטעות... יצא בדיוק כפי שזכרתי.
אני מצרפת את המתכון אתם מוזמנים לנסות.
יצא מעולההההה
 מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
שקית שמרית
3/4 כוס סוכר
5 ביצים
200 גרם חמאה מומסת או שמן
כוס מים פושרים
מצרכים למילוי:
3 חבילות גבינה 5%
1 אינסטנט פודינג (רשות)
3-4 כפות קמח רגיל
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
יש לערבב את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
אפשרות נוספת (לא בדקתי)
 500 גר' גבינה כחושה מסוג כנען, 1/2 כוס סוכר, ביצה, קליפת לימון מגוררת,
 
1 שקית סוכר וניל .
הסירופ:
חצי כוס מים + 3/4 כוס סוכר להמיס על האש ולבסוף להוסיף מעט מיץ לימון .
אופן הכנה לבצק:
בקערה עמוקה שמים כ700-800 גר קמח מוספים ביצים ומים בטמפרטורה של חדר ושאר המרכיבים ולשים היטב בצק מאוד גמיש ואלסטי שלא נדבק לידיים. והכנת המילוי: מוספים עוד קצת קמח ויוצרים כדור גדול ומפזרים קצת קמח, ממתנים כשעתיים נותנים לבצק "לנוח".
 מרדדים עיגולי בצק כגודל צלחת קטנה ומותחים עם הידיים בעדינות. מפזרים על העלה של הבצק עם המברשת קצת שמן , מקפלים ומרדדים וכך פעמיים, שלוש. (רשות לא עשיתי) עכשיו ניתן לחתוך את הבצק לריבועים בעובי של ס"מ 1 ולמלא במילוי. לפני שאופים הופכים את הגבניות כדי שמילוי לא יצא. סוגרים את המאפים בצורת מעטפה ומורחים עם ביצה טרופה. ממתינים שוב כחצי שעה. יש לאפות על נייר אפייה כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. 
כשמוכן, להבריש בסירופ.













יצא בדיוק כמו שזכרתי מילדותי...
ב ת י א ב ו ן