סריגת ארנבת
דפים
יום ראשון, 17 בדצמבר 2023
יום שבת, 18 בנובמבר 2023
קובה מטוגנת
קובה בורגול מטוגנת
מתכון:
מרכיבים לבצק הבורגול:
500 גר' בורגול דק (מושרה במים כשעה ולבסוף לסנן היטב מנוזלים)
1 כוס קמח לבן מנופה
1 כוס סולת
1/4 כוס שמן
1/4 כפית בהרט או ראס אל חנות
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
למלית הקובה:
500 גר' בשר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1/2 כפית בהרט או ראס אל חנות
3/4 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור (או לפי הטעם)
1 כפית מלח (לפי הטעם)
שמן לטיגון
ההכנה:
בתוך מחבת גדולה מטגנים את הבצלים עד הזהבה..
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.
מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן עד צמצום המירבי של הנוזלים במחבת...
מוסיפים את הצנוברים לעוד 4 - 3 דק' טיגון..
מסירים מהאש..(נשאר נוזלים במחבת יש לסנן ולצנן את המלית)
בתוך קערה שמים את הבורגול המושרה, קמח, סולת, ואת שאר המרכיבים
(תבלינים ושמן) לשים את הבצק היטב ומניחים בצד למנוחה של 20 דק'
לוקחים מהבצק כמות של יד מלאה ומהדקים היטב את הבצק לצורת כדור
ובעזרת ידיים רטובות יוצרים גומה.. ממלאים בתוך כמות של מלית בשר שנכנסת כמעט עד הסוף...
מתחילים ליצור צורה של קובה אובלית מאורכת תוך כדי הידוק ועיצוב הקובה.
מטגנים בשמן עמוק עד להשחמה יפה מכל הצדדים.
יום חמישי, 2 בנובמבר 2023
יום שישי, 27 באוקטובר 2023
עוגיות בייגלה/ כעכים מלוחים
כעכים מלוחים / בייגלה
המצרכים:
1 קילוגרם קמח
2 חבילות גרם מחמאה/חמאה
1 כוס שמן
2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)
1 כף מלח
1 כוסות מים חמימים
אופן ההכנה:
ללוש לבצק אחיד רך ונעים.
לתת מנוחה חצי שעה במקרר.
לחלק לכדורים קטנים.
לגלגל לרצועות דקות.
לסגור כל רצועה לעיגול.
למרוח בביצה טרופה.
לפזר שומשום/קצח.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-175°.
לאפות כ-15 דקות עד שמזהיב.
יום שלישי, 17 באוקטובר 2023
מתנות קטנות - סוגרים שנה תשפ"ג
מדי שנה עם חלוקת התעודות אני מכינה ברכה לתלמידים.
מצורפות תמונות לתהליך ההכנה
כיתה חד פעמית לא היו ולא יהיו תלמידים אהובים מקסימים כאלה.
מבלים ונפגשים עם חברים.
אני פורשת ברגשות מעורבים עקב כך שאני נפרדת מילדים מקסימים ואהובים😘.
אני מודה על שנה מדהימה שהייתה לי איתכם,
שנה שזכיתי להכיר, ללמד ולחנך אתכם.
תקבל את פניכם בשמחה ובאהבה רבה.
אריאלה ❤️❤️❤️
יום שלישי, 12 בספטמבר 2023
לערבב ולצקת מעל הפירורים.
במרכז היא עדיין אמורה להישאר רוטטת .. היא מתייצבת במקרר
להניח על העוגה ולאפות עוד כ- 5 דקות.