דפים

יום שבת, 18 בנובמבר 2023

קובה מטוגנת



קובה בורגול מטוגנת

מתכון: 

מרכיבים לבצק הבורגול:

500 גר' בורגול דק (מושרה במים כשעה ולבסוף לסנן היטב מנוזלים)

1 כוס קמח לבן מנופה

1 כוס סולת

1/4 כוס שמן

1/4 כפית בהרט או ראס אל חנות

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

למלית הקובה:

500 גר' בשר טחון

2 בצלים גדולים קצוצים דק

1/2 כפית בהרט או ראס אל חנות

3/4 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פלפל שחור (או לפי הטעם)

1 כפית מלח (לפי הטעם)

שמן לטיגון

ההכנה:

בתוך מחבת גדולה מטגנים את הבצלים עד הזהבה..
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.

מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן עד צמצום המירבי של הנוזלים במחבת...
מוסיפים את הצנוברים לעוד 4 - 3 דק' טיגון..

מסירים מהאש..(נשאר נוזלים במחבת יש לסנן ולצנן את המלית)

בתוך קערה שמים את הבורגול המושרה, קמח, סולת, ואת שאר המרכיבים
(תבלינים ושמן) לשים את הבצק היטב ומניחים בצד למנוחה של 20 דק'

לוקחים מהבצק כמות של יד מלאה ומהדקים היטב את הבצק לצורת כדור
 ובעזרת ידיים רטובות יוצרים גומה.. ממלאים בתוך כמות של מלית בשר שנכנסת כמעט עד הסוף...
מתחילים ליצור צורה של קובה אובלית מאורכת תוך כדי הידוק ועיצוב הקובה.

מטגנים בשמן עמוק עד להשחמה יפה מכל הצדדים.

לסרטון הסבר



יום חמישי, 2 בנובמבר 2023

יום שישי, 27 באוקטובר 2023

עוגיות בייגלה/ כעכים מלוחים

 




כעכים מלוחים / בייגלה

המצרכים:

1 קילוגרם קמח

2 חבילות גרם מחמאה/חמאה

1 כוס שמן

2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)

1 כף מלח

1 כוסות מים חמימים

אופן ההכנה:

ללוש לבצק אחיד רך ונעים.

לתת מנוחה חצי שעה במקרר.





לחלק לכדורים קטנים.

לגלגל לרצועות דקות.

לסגור כל רצועה לעיגול.

למרוח בביצה טרופה.

לפזר שומשום/קצח.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-175°.

לאפות כ-15 דקות עד שמזהיב.





יום שלישי, 17 באוקטובר 2023

מתנות קטנות - סוגרים שנה תשפ"ג

 




מתנות קטנות

מדי שנה עם חלוקת התעודות אני מכינה ברכה לתלמידים.

מצורפות תמונות לתהליך ההכנה





כך עיצבתי את השולחן



חגיגה צבעונית ומתוקה לחך ולעיניים
וגם אני קבלתי ברכות מדהימות


ותמונה לסיום עם תלמידיי האהובים.

כיתה חד פעמית לא היו ולא יהיו תלמידים אהובים מקסימים כאלה.



הורים וילדים יקרים🤗,
אני מקווה שאתם נהנים בחופשת הקיץ, מטיילים, נחים,
מבלים ונפגשים עם חברים.
בשנה הבאה לכיתה ד' אתם עולים ובפניכם יעמדו אתגרים מעניינים חדשים.
זה הזמן לעדכן אתכם שאישרו לי לאחרונה לצאת לפנסיה מוקדמת.
אני פורשת ברגשות מעורבים עקב כך שאני נפרדת מילדים מקסימים ואהובים😘.
 אני מודה על שנה מדהימה שהייתה לי איתכם,
שנה שזכיתי להכיר, ללמד ולחנך אתכם. 
המורה טלי אשר זכתה לחנך אתכם בשנה הבאה,
תקבל את פניכם בשמחה ובאהבה רבה. 
אוהבת וכבר מתגעגעת,
אריאלה ❤️❤️❤️





יום שלישי, 12 בספטמבר 2023


עוגת גבינה ושמנת ב- 10 דקות!
לבסיס: 
200 גרם ביסקוויטים טחונים דק
150 גרם חמאה
לטחון יחד ולהדק לתבנית עגולה בקוטר 24
למלית:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
250 גרם גבינה לבנה
3 שמנת חמוצה
2 כפות קורנפלור
2 כפות אינסטנט פודינג וניל

לערבב את הביצים והסוכר לכמה דקות ולהוסיף את שאר חומרי המלית
לערבב ולצקת מעל הפירורים.
לאפות בחום 150 מעלות כשעה או עד להזהבה של השוליים בלבד
במרכז היא עדיין אמורה להישאר רוטטת .. היא מתייצבת במקרר
לציפוי:
250 מל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
מקציפים יחד המיקסר עד לקבלת קצפת יציבה
מורחים על העוגה לאחר שהיא מתקררת
או לערבב 2 שמנת רגילה עם 2 כפות סוכר
להניח על העוגה ולאפות עוד כ- 5 דקות.



יצא מעולה
בתאבון