סריגת ינשופים
דג מרוקאי
המצרכים (ל-4 מנות):
1 ק"ג דג ים לבן (פילה אמנון, לוקוס, מוסר, בר
ים, בורי)
10 פלפלים אדומים
2 תפוחי אדמה קלופים פרוסים לפרוסות דקות (לא חובה)
1 גזר חתוך גס (לא חובה)
2 ראשי שום חצויים
2 פלפלים ירוקים חריפים (רצוי לא לחתוך אחרת זה יוצא חריף מאד)
1 עגבנייה בשלה גדולה
1-2 כפות פפריקה מתוקה
מעט כמון
כף אבקת מרק
מעט ראס אל חנות (תערובת תבלינים מהמטבח
המרוקאי) - רשות
1 זר כוסברה
1/2 כוס שמן קנולה
מלח, פלפל
הוראות הכנה:
מרפדים תחתית של סיר רחב בפרוסות תפוחי
אדמה, מניחים עליהן את הדגים ומסביב את שאר הירקות. מערבבים בקערה את כל התבלינים עם
חצי כוס שמן קנולה ויוצקים לתוך המחבת מעל הדגים והירקות. קוצצים את הכוסברה ומפזרים
מלמעלה. מוסיפים כוס מים עד לגובה פני הדג ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים
כ- 40 דקות עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומגישים.
לאחר שקראתי את הספר של לני רביץ "אופטימיות נצחית"
החלטתי לאמץ כמה דברים, אחד מהם להכניס הומור לחיים.
למה אפיקומן לא מחפש את עצמו?
כי הוא מצה.
נקניקייה וסטייק רבים מי יותר עשיר.
פתאום נכנס בשר טחון.
מה הקשר בין כרוב לכרובית?
הם כרובי משפחה.
אמא אני מטעין את החלב.
למה? כי יש לו רק 3 אחוז.