דפים

יום שני, 18 באפריל 2022

קרמיקה

קרמיקה

 בשנת השבתון האחרונה הייתי בקורס קרמיקה

מצורפות תמונות של הכלים שהכנתי.










ראקו

















יום שישי, 15 באפריל 2022

דג מרוקאי- חריימה

 

דג מרוקאי


המצרכים (ל-4 מנות):

1 ק"ג דג ים לבן (פילה אמנון, לוקוס, מוסר, בר ים, בורי)

10 פלפלים אדומים

2 תפוחי אדמה קלופים פרוסים לפרוסות דקות (לא חובה)

1 גזר חתוך גס (לא חובה)

2 ראשי שום חצויים

2 פלפלים ירוקים חריפים (רצוי לא לחתוך אחרת זה יוצא  חריף מאד)

1 עגבנייה בשלה גדולה

1-2 כפות  פפריקה מתוקה

מעט כמון

כף אבקת מרק

מעט ראס אל חנות (תערובת תבלינים מהמטבח המרוקאי) - רשות

1 זר כוסברה

1/2 כוס שמן קנולה

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מרפדים תחתית של סיר רחב בפרוסות תפוחי אדמה, מניחים עליהן את הדגים ומסביב את שאר הירקות. מערבבים בקערה את כל התבלינים עם חצי כוס שמן קנולה ויוצקים לתוך המחבת מעל הדגים והירקות. קוצצים את הכוסברה ומפזרים מלמעלה. מוסיפים כוס מים עד לגובה פני הדג ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים מלח ופלפל,  מערבבים ומגישים.


יום חמישי, 31 במרץ 2022

חידות - חידה ליום

 


חידה ביום

לאחר שקראתי את הספר של לני רביץ "אופטימיות נצחית"

החלטתי לאמץ כמה דברים, אחד מהם להכניס הומור לחיים.

למה אפיקומן לא מחפש את עצמו?
כי הוא מצה.

נקניקייה וסטייק רבים מי יותר עשיר.
פתאום נכנס בשר טחון.

מה הקשר בין כרוב לכרובית?
הם כרובי משפחה.

אמא אני מטעין את החלב.
למה? כי יש לו רק 3 אחוז.

יום שלישי, 29 במרץ 2022

עוגיות שוקולד צ'יפס חומות

 


עוגיות השוקולד צ'יפס - חומיות

20 עוגיות
מצרכים:
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם סוכר לבן חצי כוס
  • 80 גרם סוכר חום כהה שליש כוס
  • 1 ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • 35 גרם אבקת קקאו רבע כוס
  • 140 גרם קמח לבן כוס
  • כפית אבקת אפיה
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ אפשר גם שוקולד חלב או שילוב

הוראות הכנה:

  • ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר לבן, סוכר חום ביצה ווניל ומערבבים.
  • מוסיפים קקאו ומערבבים טוב טוב שלא יהיו גושים.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת.
  • מוסיפים את השוקולד ומערבבים מעט.
 

בעזרת כף קפיצית (או עם כף רגילה) יוצרים כדורים ומניחים בתבנית במרווחים אחד מהשני.

אם רוצים מפזרים מעט פתיתי שוקולד מעל העוגיות כדי שיראו אותם על העוגיות לאחר האפייה.


אופים בתנור שחומם ל 160 מעלות למשך 8-10 דקות עד שהעוגיות שטוחות ומעט סדוקות. מצננים מעט לפני ההגשה.



יצא מעולה


פסח - הכנת פרמידה וכרטיס

  



לקישוט שולחן הפסח ניתן להכין פרמידות

מצורף דגם







הפירמידות של גיזה ואומנות הספינקס










יום חמישי, 10 במרץ 2022

סלט סלק ירוק מנגולד




מדי שבוע אנחנו יוצאים לגן כרמית - חווה חקלאית.
השבוע המדריכה נתנה לי שקית מנגולד, חשבתי לעצמי, מה אעשה איתה.
ניסיתי להעביר הלאה ולא יצא (אף אחד לא התלהב לקבל)
אז הכנתי בעצמי סלט סלק ירוק מנגולד.
מרכיבים:
2 צרור סלק ירוק
6 שן שום
5 כף שמן
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה אפשר גם חריפה
1 כפית כמון
1 מעט צילי גרוס לא חייב
1/4 כפית מלח לימון או לימון סחוט
1 יחידה או לימון
אופן ההכנה:
1. שתי חבילות עלי מנגולד (סלק ירוק).
2. לשטוף היטב את העלים עם הגבעול לקצוץ להרתיח לסנן.



3. לטגן 6 שיני שום קצוצים להוסיף את העלים והגבעולים מסוננים להמשיך לטגן לערבב לתבל .


4. מלח, פלפל, כפית פפריקה אפשר חריפה כפית כמון, לימון סחוט מעט
צילי גרוס לערבב עד גמר הנוזלים.

 יצא מעולה...
בהצלחה! 

יום חמישי, 24 בפברואר 2022

יום הפאי 14.3





יום הפאי


רקע היסטורי של פאי


מהות הפאי:

פאי נקרא על שם האות היוונית פי. אך בגלל ביטויה באנגלית מקובל בארצנו לקרוא לה פאי.

במתמטיקה: פאי (האות היוונית פאי) מייצגת את היחס הקבוע בין היקף המעגל לקוטרו. פאי מופיע בנוסחאות רבות במתמטיקה ובפיזיקה.

עשרים הספרות הראשונות של הפאי הן: 3.1415926535897932384

לפאי מס' תכונות מיוחדות:

1. הוא מספר אי רציונאלי, במילים אחרות מס' שלא ניתן לכתובו בשבר או כיחס בין 2 מספרים שונים הוכח בשנת 1761 על ידי יוהן היינריך למברט. גם הרמב"ם הביע את דעתו באומרו שהיחס הוא לא רציונאלי אך ללא כל סימוכין מתמטים.

2. פאי הוא מספר טרנסצנדנטי. מהוכחה זו נובע שפאי אינו ניתן להצגה תוך שימוש במספר סופי של מספרים שלמים, שברים או שורשים שלהם. כלומר, לא יתכן מעגל ששטחו שווה לזה של מרובע.

רקע היסטורי לפאי:

חישוב ערך מדויק יותר ויותר של π היווה אתגר במשך מאות שנים.

בספר מלכים א' (ז, כג) יש רמז לפאי :"ויעש את הים מוצק עשר משפתו על שפתו עגול סביב וחמש באמה קומתו וקוה שלושים באמה וסוב אותם סביב". חישוב פשוט לפי פסוק זה נותן לפאי את הערך 3, שהוא קירוב פשטני של פאי (פרשנים ניסו להסביר זאת בכך שהמקרא דרכו היא לעגל מס' ומכאן אין לחשב את הערך המדויק של פאי.

ארכימדס הציג לראשונה שיטה המאפשרת לחשב את π בכל רמת דיוק שתידרש. שיטתו מתבססת על כך שהיקף המעגל קטן מהיקפו של מצולע החוסם את המעגל וגדול מהיקפו של מצולע החסום במעגל. באמצעות חישוב ההיקף של מצולע חוסם ומצולע חסום בעלי מספר הולך וגדל של צלעות נשיג דיוק גדל והולך של היקף המעגל, ובהתאם לכך דיוק גדל והולך של פאי. ארכימדס הפעיל את שיטתו על משושה, ובהדרגה הכפיל את מספר הצלעות. מצולע בן 96 צלעות הביא את ארכימדס לתוצאה הבאה:
3 1/7 > π > 3 10/71
דיוק בן שבע ספרות הושג במאה ה-16 על-יד ההולנדי אדריאן אנטוניזון, שהציג את פאי באמצעות השבר 355/113. קל לזכור שבר זה, המורכב משלושת המספרים האי זוגיים הראשונים, שכל אחד מהם נרשם פעמיים, וקו שבר חוצה את שש הספרות באמצען.

שנת 1596 השתמש ההולנדי לודולף ואן צאולן בשיטתו של ארכימדס, וחישב את פאי בדיוק של 20 ספרות, וכעבור שנים אחדות הגיע לדיוק של 35 ספרות. הוא היה כל כך גאה בהישג זה, עד שציווה לכתוב ספרות אלה על מצבתו. גם הגרמנים התרשמו מאוד מהישג זה, וקראו לפאי בשם מספר לודולף.

התפתחות החשבון האינפיניטסימאלי במאה ה-17 הביאה שיטות חדשות לחישובו של π, שיטות המתבססות על ייצוגו של פאי כסכום של טור אינסופי.

שנת 1789 חישב הסלובני יורי וגה את 140 הספרות הראשונות של π (רק 137 מתוכן היו נכונות).

השתכללות המחשבים ומציאת אלגוריתמים יעילים יותר לחישובו של π הביא לשיא הנוכחי (שנוצר בספטמבר 2002) - חישוב 1,241,100,000,000 ספרות, באמצעות מחשב-על מתוצרת היטאצ'י. מובן שלתוצאה זו אין כל ערך מעשי, מלבד הפגנת מהירותם של מחשבי-על ושל אלגוריתמים.


אפסילון - חידת הפאי


אתר הידען

אתר גלים

מכון דוידסון

פורטל עובדי הוראה

5 עובדות על הפאי

עוגת פאי

היופי בפאי

חומרים נוספים על הפאי

יום הפאי הבינלאומי

פרח פאי

יום הפאי - חידות פרמידות