חמסה עם ברכה.
והחלטתי את הברכה לכתוב עליהם.
כתום? ורוד? סגול? לבסוף החלטתי - כחול.
התחלתי בסריגת 25 עיניים.
בשורה השלישית והשישית הוספתי בשני הצדדים 2 עיניים.
לקראת סיום הארנק סגרתי את העיניים שהוספתי.
ומאחור
מתוך הבלוג הישן שלי בתפוז, מאי 2013
אז הכנתי גם אני, בפעם ראשונה בחיי
אפיתי חלה.(2013)
(מאז אפיתי המון חלות ולחמניות)
להלן המתכון לחלה מתוקה:
החומרים
לבצק של 2 חלות:
1 ק"ג קמח לבן
1 כף
מלח
1/4
כוס סוכר
2 כפות
שמרים יבשים
2 ביצים
גדולות
1/3
כוס שמן
1/4
כוס דבש
1.5
(360 מ"ל) כוסות מים פושרים
לזיגוג:
4 כפות
דבש מהולות ב-2 כפות מים רותחים
אופן
ההכנה:
1. לקערת
המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים
שוב עד להטמעה. מוסיפים את הסוכר, הביצים, השמן והדבש ולשים בעזרת וו הלישה.
2. מוסיפים
בהדרגה את המים עד לקבלת בצק. (אם כבר נוצר בצק לא ממשיכים להוסיף את יתרת המים או
לחילופין - אם התערובת לא מתגבשת לבצק מוסיפים עוד מעט מים ובהדרגה).
3. לשים
במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק. משמנים את הקערה במעט שמן, מגלגלים את הבצק
בתוך הקערה על מנת שיצופה כולו בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה
למשך כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. משמנים תבנית קפיץ מתחילים לעצב את החלה ממתינים שוב להתפחה ואופים בחום 180 מעלות עד להשחמה.
כמוציאים יש למרוח על החלה ( 4 כפות דבש מהולות ב-2 כפות מים רותחים).
מצורפות תמונות,